Reklama
Sezóna 2020 10. epizoda

Autosalon 10

Recenze Fordu Puma, Škody Citigo e iV, Mercedesu třídy V a Volkswagenu T-Roc R. Pozvánka na Motosalon
Jubilejní díl letošního Autosalonu nese podtitul „Motorová symfonie“. Experti tedy otestují auta se zajímavými motory. Expert Honza se vydal na jih Španělska, aby tam mezi provazy deště vyzkoušel nové malé SUV Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV. Jde o takzvaný mild-hybrid. Kompaktní SUV s velmi zajímavým motorem otestovala také Terka. Její Volkswagen T-ROC R totiž poháněl dvoulitrový benzinový čtyřválec dopovaný turbem s pozoruhodným výkonem až 300 koní. Nejvíc motorů má ve svém příspěvku Sršeň. Ten totiž již podruhé zve na brněnský Motosalon a vzal si na mušku značky Ducati, Harley-Davidson, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Piaggio nebo TGB. Motor experta Radka byl slyšet nejméně. Otestoval první elektromobil značky Škoda – maličké Citigo e iV. Pepa vyzkoušel obří Mercedes třídy V s označením 300d, tedy se silným čtyřválcovým motorem a výkonem 239 koní. Další zajímavé motory přináší rubrika Auto news. Jde například o hypersport Czinger s osmiválcovým benzinovým motorem a dvěma elektromotory s celkovým výkonem 1250 koní. Nebo o dvanáctiválcový motor pro Lamborgini.
Reklama

Diskuze

Zdeněk - 11.03.2020 13:53:08
Vámi testovaný Mercedes V 300 má podle infografiky na konci testu dvoulitrový motor. Je tomu opravdu tak? Díky za odpověď na pliska@atlas.cz
Peter - 08.03.2020 20:33:46
pripajam sa k prispevkom, ta hudba v pozadi je pekelna, pri skode som to prepol lebo mi to trhalo usi, a tomu mercedesu, no pacifica sa od neho lisi dost podstatne ... ma pod kapotou totiz motor kdezto mercedes iba diesel a to motor nie je ..
Reklama
Autosalon TV